Trimmen

Het woord trimmen is een algemeen woord voor vachtbehandeling in de trimsalon voor uw hond. Alle honden kunnen dus getrimd worden! De trimbehandelingen gebeuren in alle rust, waarbij ik nauwkeurig te werk ga en de tijd neem voor uw hond. Een mooi getrimde hond zonder stress vind ik zeer belangrijk.

De vacht kan in het door uw gewenste model geknipt of geschoren worden. Daarnaast is ook het ontwollen van de vacht, het verwijderen van losse haren en/of doorkammen altijd mogelijk. Dit in combinatie met wassen en drogen maakt het resultaat optimaal.

* Het bedrag voor een behandeling van uw hond is afhankelijk van:

  • Het type vacht.
  • De tijdsduur van de behandeling.
  • Het al dan niet hebben van klitten.
  • Het al dan niet hebben van een vervilte vacht.
  • Het gedrag van uw hond.

Ontwollen:

Sommige honden kunnen een paar maal per jaar enorm gaan verharen. Om dit te versnellen zou U de hond kunnen laten ontwollen. Bij ontwollen wordt de onderwol en loszittende dekharen verwijderd. De hond wordt helemaal gewassen, waarna hij wordt geföhnd, en ontwold. Hierdoor komt de vacht sneller door de ruiperiode, en heeft U thuis minder last van al dat haar. De meest geschikte periode om de hond te laten ontwollen is in het voor- en najaar.

Effileren (uitdunnen):

Bij het effileren worden eigenlijk verschillende technieken gebruikt. Er wordt geplukt, uitgedund en gemodelleerd.

Scheren, knippen en inkorten:

Het scheren gebeurt met de tondeuse, hierin zijn verschillende lengtes mogelijk. Normaal gesproken wordt alleen het lijf geschoren, en de poten, kop en staart worden ingekort. Het inkorten gebeurd met de rechte of effileerschaar. Sommige honden worden helemaal ingekort, al naar gelang de wens van de eigenaar en wat fijn is voor de hond.

Wassen:

Elke hond wordt vuil (zand,stof,huidschilfers etc.) Mensen denken vaak dat wassen niet goed zou zijn voor de hondenvacht.
Het kan helemaal geen kwaad om de hond te wassen, als U maar de juiste shampoo gebruikt. Een vuile vacht en huid kan ook een oorzaak zijn van huid- en jeukklachten. Naast het verwijderen van vuil kan wassen ook helpen bij het versnellen van de ruiperiode (door het wassen gaan de haarzakjes open en worden dode haren sneller losgelaten). Na een goede wasbeurt wordt de hond altijd droog geföhnd en geborsteld waardoor er al heel veel dode haren uitgeblazen worden. Nog een voordeel van de hond laten wassen van de hond in de trimsalon kan zijn, dat het thuis een behoorlijke kliederboel voorkomt.

Borstelen, kammen en ontklitten:

Soms kan een hond ook alleen maar komen voor een grondige kambeurt. Vaak omdat de eigenaar dit zelf gewoon niet goed voor elkaar krijgt. De hond wordt helemaal 'nagelopen', en alle klitten worden verwijderd,nagels nagekeken en huid en vacht gecontroleerd op onregelmatigheden. 

Naast dat de vacht behandeld en gewassen wordt, kunnen  ook de nagels worden geknipt en naar wens de oren en ogen schoongemaakt.
Uiteraard worden er alleen 100% natuurlijke shampoos, conditioners en andere verzorgingsproducten gebruikt.

Ik bied een haal en brengservice aan in de regio Leidschendam, Voorschoten en Wassenaar.