Even voorstellen

Mijn naam is: Rootje van Gulik. In 2000 heb ik in Breda aan de Silverlinde de 5 jarige opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde (HBO-niveau) gevolgd en met een diploma afgesloten.

Hiervoor heb ik de opleiding zelfstandig beroepsbeoefenaar in de dierensector(asiel/pension/kennel)gevolgd op het Groenhorst College in Barneveld en tevens met een diploma afgesloten. Onderdeel van het diploma was daarbij de vachtverzorging en het trimmen van honden.

In 1998 ben ik in het Streekdierentehuis Stevenshage te Leiden begonnen met vrijwilligers werk. En heb daar nog jaren met veel plezier als vrijwilliger veel werkervaring opgedaan. Stevenshage is een  dierenasiel met een hoog aanzien waar naast honden en katten ook konijnen, knaagdieren en vogels worden opgevangen.

Vanaf  2005 ben ik in vaste loondienst bij Stichting Nationale dierenzorg te Wassenaar geweest, waar ik eerst ander half jaar op de kattenafdeling werkzaam ben geweest en toen hoofdverzorgster ben geworden op de Seniorenclub,een permanente opvang voor bejaarden honden die daar in een rustige omgeving hun oude dag mogen slijten. Op deze afdeling heb ik een enorme ervaring opgedaan over allerlei aandoeningen en ziektes die honden kunnen krijgen. Tevens  leven deze honden in roedels en heb ik heel veel over honden gedrag geleerd. De laatste jaren hield  ik mij ook bezig met de asielhonden.  Ook heb ik jaren in dierenspeciaalzaak Verhoog in Voorschoten gewerkt en mede daarom ook  veel kennis over verschillende soorten voer. Naast deze dijk aan ervaring en kennis over de werkzaamheden met honden, katten, konijnen en knaagdieren heb ik ruim 30 jaar ervaring met de verzorging, rijden en trainen van paarden op recreatief en professioneel niveau.

Ik onderhoud en vul ik mijn kennis aan door bijscholing. Zo heb ik de cursussen ‘communiceren met dieren’ en ‘healing touch for animals’ gevolgd en deelgenomen aan de masterclass ‘Natuurgeneeskunde’ en de masterclass ‘Hondengedrag en training’ op de Silverlinde in Breda. Tevens heb ik mijn kennis over honden trimmen, opgedaan tijdens mijn opleiding op het Groenhorst college,  en heb ik tien jaar werkervaring op dit gebied. Uiteraard heb ik ook een certificaat  EHBO voor dieren.

In het voorjaar van 2016 heb ik besloten voor mijzelf te beginnen en een combinatie te zoeken waarin ik op verschillende vlakken  met  mijn kennis en vaardigheden de beste service  aan kan bieden in de dierenbranche.